Látnivalók

Panziónk a "Vasi Hegyhát" területén található, mely Nyugat-Dunántúlon, Vas megye délkeleti részén lévő dombvonulat. A vidéket a dombok, erdők, sík területek gyakori váltakozása jellemzi. A táj egyszerű szépsége, a tiszta levegő, és a térség kulturális hagyományai kellemes élményt nyújtanak az idelátogatónak.

Alsóújlak templomai

A községben két régi templom áll. A temető kápolna (Szent Péter és Pál tiszteletére) Árpád kori, román stílusú. Szentélyének építéséhez római kori faragott köveket is felhasználtak. A község főterén lévő Szent István tiszteletére épült római katolikus templom a XIV-XV. századból való, gótikus eredetű, melyet 1775-ben barokk stílusban átalakítottak.

Jeli Arborétum, Kám (3,6 km)

A Kám határában található 74 hektáros kert az ország legnagyobb arborétuma. A ritkán látható különleges fafajok (babérmeggy, kínai mamutfenyő, óriástuja, madárbirs, stb.) mellett bokrok, hagymás növények sokasága él a területen. Az arborétum legfőképpen Rododendronjairól híres (300 fajhoz tartozó több ezer bokor van belőlük), ezért májusban, a virágzásuk idején keresik fel a legtöbben. Hihetetlen látványt nyújtanak az embernél magasabb, a gyalogutak mentén több kilométer hosszúságban, számtalan színárnyalatban pompázó virágbokrok.

Vasvár, Szentkút termálfürdő (6 km)

A város zöldövezeti részében található a családias hangulatú fürdő. 210 m3-es termálmedencéjének vízhőfoka 30-35 oC, melyet 2100 méter mélységből feltörő, kis sókoncentrációjú, kalcium-hidrogénkarbonátos, nátriumot is tartalmazó hévíz táplál. Egy termálvizes gyermekpancsoló és egy 25 m-es feszített víztükrű úszómedence is várja a vendégeket.

Vasvár, történelmi műemlékek (6 km)

Vasvár a középkorban élte virágkorát, mint királyi város és megyeszékhely. E történelmi múltjának állít emléket a főterén álló zenélő kút, a Királyok kútja. Az 1664. évi szentgotthárdi csata után megkötött vasvári béke emlékét az ún. Békeház őrzi. Az egyházi műemlékek közül kiemelkedik a XIII. századi eredetű Domonkos rendi templom és kolostor, melyben múzeum működik. A magyar történelem korai szakaszából maradt fenn a Vasvár és Győrvár közt húzódó 8 km hosszú védősánc, melynek egy szakasza rekonstruálva is megtekinthető.

Természeti értékek, túra és horgászlehetőségek

A vidék természeti értékei közül kiemelkedik a Szentkút völgye, amelyben ősbükkös, több forrás és Csónakázó tó várja a kirándulókat. Szép tájakon vezet keresztül a térséget átszelő felfestett turista útvonal, melyen megközelíthető a Jeli Arborétum, a környékbeli szőlőhegyek, az oszkói védett pincesor, és a fürdésre, horgászásra alkalmas mesterséges tavak (Döröskei, Gersekaráti és Szajki tó). A túraútvonal kétharmad része kerékpározásra is alkalmas. Horgászatra a felsorolt tavakon kívül a Rába és Csörnöc vizében is van lehetőség.

Legyen a vendégünk, vagy térjen vissza hozzánk! Válassza pihenéséhez a Wagner Panziót! Árainkról, és szállásfoglalással kapcsolatban kérjük, érdeklődjön elérhetőségeinken.